reklam
hava 22° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,3256 % % 0.22
EURO 35,1131 % % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % % 0,99
BITCOIN 2.305.512 % 1.775
SON DAKİKA
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da toplu açılış törenine katıldı

Son Güncelleme :

04 Şubat 2023 - 17:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da toplu açılış törenine katıldı

Hep söyledikleri gibi, siyasetlerinin, eser ve hizmet siyaseti olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye kazandırdıkları eserlerin ve hizmetlerin en yakın şahidinin vatandaşlar olduğunu belirterek, Aydın’a son 20 yılda toplam 40 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını ifade etti.

AYDIN’DA GERÇEKLEŞTRİLEN YATIRIMLAR

Eğitimde; Aydın’a 3 bin 430 yeni derslik kazandırdıklarını, gençlik ve sporda; 11 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, 40 adet spor tesisi inşa ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sosyal yardımlarda; Aydınlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta; dördü hastane olmak üzere toplam 59 adet sağlık tesisi yaptık. Bünyesindeki 950 yatakla muhteşem bir eser olacak Aydın Şehir Hastanemiz ile birlikte dokuz yeni sağlık tesisinin inşası devam ediyor. Çevre ve şehircilikte; TOKİ eliyle 1.668 konutu, altyapısı ve üstyapısıyla beraber tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk, 1.071 konutun inşasına devam ediyoruz. Şimdi de  ‘İlk Evim’le Aydın’da 3 bin 327 konut daha inşa edecek, ‘İlk Arsam’la 7 bin alt yapılı arsa vereceğiz.”

Şehirde bugüne kadar 8 bin 929 riskli bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da dört millet bahçesi projesinden ikisini tamamladıklarını, diğerleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

“AYDIN’IN BÖLÜNMÜŞ YOL MESAFESİNİ 381 KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

“Ulaştırmada; 114 kilometreden devraldığımız Aydın’ın bölünmüş yol mesafesini 381 kilometreye çıkardık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İzmir-Aydın Otoyolu’nu, Aydın-Çevre Yolu’nu tamamlayarak trafiğe açtık. Yapımı devam eden Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu’nu, Aydın Çevre Yolu ayrımı ile Denizli Çevre Yolu ayrımındaki onarımı seneye tamamlıyoruz. Didim Yat Limanı’nı tamamladık. Tarım ve ormancılıkta; Aydın’a 14 baraj, 12 gölet, beş hidroelektrik santrali, yedi arazi toplulaştırma, 38 sulama tesisi ve 16 yeraltı depolama tesisi inşa ettik, dört baraj daha inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleri ile 297 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçilerimize toplam 6,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide; bir teknopark, dokuz araştırma-geliştirme merkezi ve üç tasarım merkezi kurduk. Enerjide; Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke’ye doğal gazı götürdük.”

Bunlarla kalmadıklarını, bugün de yatırım tutarı 1 milyar 68 milyon lirayı geçen 92 kamu projesinin ve 1 milyar 137 milyon liralık yatırımla tamamlanan 10 özel sektör tesisinin resmî açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde inşası tamamlanan okullar ile 200 kişilik pansiyonunun, gençlik ve sporda ilçelere yapılan sahaların,  sağlıkta ilçelere kazandırılan sağlık tesislerinin resmî açılışını yaptıklarını belirtti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İlk Havadis located at Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset , Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset, Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset . Reviewed by 70 customers rated: 1 / 5