DOLAR 32,5193 % -0.09
EURO 34,7858 % -0.25
STERLIN 40,4496 % -0.18
FRANG 35,5687 % -0.36
ALTIN 2.423,23 % -0,28
BITCOIN 66.531,75 0.494

SEÇİMİ KİM KAZANDI?

Yayınlanma Tarihi : Google News
0

14 mayıs seçimlerinde kazananlar hakkında yorumlar yapılıyor. Adeta hiç kimse, kaybetse bile kabul etmiyor, ben kazandım diyor.

6’lı 7’li 8’li 9’lu masalar kuruldu, herkesin gözü önünde kimileri bölücü terörist örgüt pkk’nın uzantılarıyla ittifak yaptı.
Olmadı, başaramadılar Tayyip Erdoğan’ı yenmeyi.
Öte yandan, ilk turda seçimi kazanamayan Cumhurun Başı da her ne kadar rakibini yense de tam manasıyla kazanamadı.

Ak Parti’nin durumu ise, yine birinci parti ve milletvekili sayısı olarak ezici çoğunluk elde etti. Lakin, bütün büyük şehirleri, güney ve batı sahil şeridini kaybetti.
HÜDAPAR‘ın doğu ve güneydoğudaki katkısı ise bir çok yerde yeterli gelmedi.
MHP hem yüzde 10’un üstüne çıkarak, hem de ip ve hdp’yi geçerek anlamlı bir zafer elde etti. Üstelik anketörlerin, araştırma şirketlerinin bu seçimde düşük göstermesine rağmen.
YENİDEN REFAH PARTİSİ araştırmacıların hepsini yanıltarak tek başına girdiği seçimden yüzde 3 oy oranı ve 5 milletvekili çıkararak büyük başarı sağladı.

chp onca desteğe rağmen yine mağlup oldu.
Sinan Oğan‘ın cumhurbaşkanlığı adaylığında aldığı oy aldatıcı zaferden öteye gitmez, aynı oranda oyu partisi alamadı, neden? Çünkü, Muharrem İnce’nin çekilmesi karşısında İnce’ye destek verenler Oğan’a oy verdi.
Bu arada, Oğan’ın HÜDAPAR’ı pkk’nın uzantılarıyla aynı kefeye koyan konuşmaları ve tavrı hiç hoş değil. Söylemleri milliyetçiliğin üzerinde koku saçıyor.
HÜDAPAR hiçbir zaman terörü ve teröristleri desteklemedi ve mitinglerinde gururla Türk bayrağını açtı.
HÜDAPAR’ı terörist destekçisi gibi gösterme çalışmalarının altında yatan gerçek ise, geçmişte ve günümüzde pkk’nın korktuğu ve hedef aldığı bir hareket olmasıdır. İslamcı Kürtler, pkk’nın bölge halkı üzerindeki propagandasını zayıflatan mantıki söylemlerde bulunan bir harekettir.
Kürtlerin ekseri çoğunluğu dini gerekçelerle pkk’yı dışlamış ve zararlı faaliyet gösteren bir düşman bellemişlerdir.
demirtaşın mahkumiyetine sebep ayaklanma çağrısı esnasında HÜDAPAR taraftarları da bu örgütle mücadele etmişlerdir. Şehid Kürt kardeşimiz Yasin Börü İslamcı bir Kürttü ve 6-8 ekim olayları döneminde pkk’lı vatan hainleri tarafından hunharca katledilerek şehid edildi.
Gerçekleri bilmeden HÜDAPAR’ı hedef almak ya cehalettendir yada hedef saptırmaya, ortalığı bulandırmaya yarayan girişimlerdir.

AK Parti aldığı milletvekilliklerinin çokluğuna bakıp da “kazandık” deme yanılgısına düşmesin. Yakında yapılacak belediye seçimlerinde büyük hezimet yaşayacaklarının sinyalini verdi sonuçlar.
AK Parti iktidarı ev, kira ve piyasadaki fahiş fiyat artışlarını durdurup geriye çekemezse, artışlardan rant elde eden küçük bir zümreyi caydırıcı cezai tedbirlerle engellemezse işi zor.

Yukarıda tahlilini yaptığım üzere bu seçimin 2 galibi var:
YENİDEN REFAH PARTİSİ ve MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MHP!
Diğer partilerinin yöneticilerinin ne söylediğinin benim nazarımda önemi yok, galip olan bu iki partidir.
Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda kazanarak görevine devam etmesinin tam bağımsızlık yolundaki yürüyüşümüzün sekteye uğramaması, gerek teknolojik yükselişimizin, gerekse yer altı kaynaklarımızın çıkarılıp ekonomik bağımsızlığımızın sağlanması noktasında büyük önem arz ettiğinin farkındayım ve Baş Komutanım’a, Allah’tan muzafferiyetler nasip etmesini diliyorum.
İbrahim Tamer

YORUM YAP