reklam
hava 21° Orta
DOLAR 32,3767 % % 0.16
EURO 35,0559 % % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % % 0,20
BITCOIN 2.281.184 % 0.006
SON DAKİKA
Google News

KÜRESEL ENERJİ SAVAŞLARI

Son Güncelleme :

02 Haziran 2023 - 18:13

KÜRESEL ENERJİ SAVAŞLARI

KÜRESEL ENERJİ SAVAŞLARI

Sultan Abdülhamit döneminde başlayan petrol savaşları bitmedi ve bu şekilde bitmeyecektir. Sultan Abdülhamid, bulunan petrol kuyuları haritası, yüz yıldır kayıp. Kimde olduğu belli olmayan harita, İngiltere’de olabileceğini söyleyebiliriz .

Yüz yıldır petrol ve doğalgaz araştırmalarında Türkiye’de petrol olmadığını söyleyen, uluslararası sraştırma şirketleri asıl olan yerlerde üzenlerin beton dökerek kapattılar, raporta burda petrol yoktur tutanakları bulunmaktadır .
Türkiye’ye, küresel sermaye ile aldatmaca yapılıyor, suç teşkil ederken, dönemin iktidarları, bir şirket karşısında ezik kalmaları, batıya karşı çaresiz kalırlar veya batısı olduklarından görmezden gelirler. Görevlerini kötüye kullanırlar Türkiye baş kaldırmış olsaydı, ekonomi krizler kaos ortamları yaratırlar, bugün olduğu gibi…

Türkiye yer altı zenginliği bakımından çok zengin madenlere sahip olan bir ülke. Petrol, doğalgaz, uranyum, bor, altın, bakır, hidrojen gibi varlıklara sahip olduğundan tüm dünya Türkiye üzerine çökmek istiyor.

Batı, enerji kaynaklarına sahip olabilmek ortadoğu ülkeleri, kuzey ülkeleri, Anadolu’yu karşına alarak resmen savaş açmayı, yüzyıl önce planlamış. Amerika kendinden başka hiç bir ülkenin kalkınmasını, büyümesini istemiyor. Nasıl demokrası var, nasıl adalet var, demokrasi ve adalet sadece kendilerine mi işliyor gereken yapılabilmelidir.

Ortadoğu, ülkelerinden batı ulaştırabilmek için denizden veya karadan ulaştırmak isteyenler, maliyetini en düşük maliyete getirebilmek kardan geçmesi gerekir. Türkiye, hiç bir ücret ödemeden olurmu. Türkiye boru hatları uzetimidir Türkiye’ye bir bedel ödemek gerekmez’mi batıyı destekleyenler.

Geçmişte lozan anlaşması Mondros anlaşması ve marshal yardımları ile Türkiye yer altı kaynakları çıkartamaz, ağır sanayi hamlesi yapamaz sadece tekstil, tarım ve hayvancılık yababilir. Bunun ötesinde marshal yardımı yaparak Türkiye’nin önünün eğitim, teknoloji, sonrasında tarım ve hayvancılık müdahalesi yaparak kestiler. Bugün Erdoğan, liderliğinde yeniden yüz yılı yaşayarak teknoloji, savunma sanayinde kalkışanlar yaparken, ekonomi tarbelerin ortasında kendini bulan Türkiye’ye bana rakip olmasın, seni ezerim söylemektedir. Yeraltı kaynakları, araştırma yapan Türkiye doğalgaz buldu.

Geçmişte yapılan hataların ortasında kendini bulan Türkiye, Akdenizde uluslararası kapsama girmeyen bölgeleri uluslararasi denizleri on iki adayı Yunanistana peşkeş çeken Başbakan bugün büyük doğalgaz rezervi bulan Türkiye’nin Bu doğalgazına çökmeye çalışan batı ülkeleri ve Amerika, İngiltere, Yunanistan gibi ülkeler savaş gemileri ile Akdenizde bekliyorlar. Her olayda savaş kimileri oraya niçin Türkiye sahipsiz, bir ülkemi sanıyorlar, Türkiyenin ve ortadoğunun bir kaptanı Erdoğan olduğu süre içinde kaybedilen toproklar yabilan yanlış anlaşmalar düzeltmek zorunda yoksa sonrasında kritik dönemler var.

Türkiye adım adım doğalgaz ve petrol yatakları merkezi üstü konumunda oluyor. Bu çalışmaların mimari enerji bakanı berat albayrak döneminde sessizce olduğu için ve öncesinde alınan gemilerin ne amaçla alındığını kimsenin bilmediği gibi üç yüz elli km derinlikte sondaj yabdiği gemiler en son teknolojiye sahip tonatilmiştir.
Gerek güney doğu gerekse akdeniz sularında misir ile karış arasında yakınlara ne kadar yanistirmasalarda yine istediğimiz bölgelerde petrol bulacağız daha büyük bir rezervinin çıkacağı deniz ortasında petrol savaşları ateş yakmıştır.

Petrol’den daha önemli Karadeniz altında birikmiş oksijen çıkartarak işleyen bilme teknolojisine sahip olabilmek ve bu teknoloji üzerine çalışan ktü teknolojisini başarabilir ise yeni bir enerji arayışına girecektir.

Erdoğan’a teklif edilen marsal yardımlarından siz uçak yapmayın maden çıkarmayın gerek yokdur teklifinden ötürü elinin dersi ile inmiştir.
İkinci yüz yılda yenilebilir sözleşmeleri sürelerini uzatmak veya için Türkiyeyi dış güçler kendilerine bağladılar için eli kolu bağlayarak açılım yabdirmamaya çalışanlar artık şiddet ile muslumanlari kınıyorlar

Dünya enerji ve teknoloji pazarının yeni patronu Erdoğan dünyanın tek lideri olma yolunda kararlı şekilde ilerliyor hiç bir dehtitlere aldırış yabmiyor birgun dünya Erdoğan önünde diz çökecek

Demokrasinin ve adaletin arkasında sığınan Amerika neden adaletli paylaşımda yana değil hizmete ihtiyacın var hizmet veriyoruz tek başına benimdir diyorsun öyle düzen olur mu ya hizmet vermesem sana savaş açacaksın veya ekonomi kriz yaratacaksin öyle demokrasi olmaz . Adil paylaşımcı olmayı önce öğrenmeliyiz.

Araştırmacı
Mustafa ŞENTÜRK

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İlk Havadis located at Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset , Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset, Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset . Reviewed by 70 customers rated: 1 / 5