DOLAR 32,4542 % 0.21
EURO 34,6580 % 0.18
STERLIN 40,5751 % 0.17
FRANG 35,2567 % 0.09
ALTIN 2.388,24 % 0,34
BITCOIN 57.368,02 -7.146

TÜRKİYE’NİN YENİ ANAYASAYA İHTİYACI VARDIR (2)

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRKİYE’NİN YENİ ANAYASAYA İHTİYACI VARDIR (2)
0

Avukat Mustafa Kuran yazdı…

 

Cumhur İttifakı, yeni anayasa ile ilgili tasarıyı bir an önce hazırlamalı.

Anayasa Meclis’ten çıkmaması halinde yine halkın önüne koyulup milletin iradesine müracaat edilecektir. Mevzuatımızda referandum vardır, Meclis’ten çıkmama halinde elbette referanduma gidilecektir ve referandumda %75’ten fazla oy alarak kabul edilecektir.

Çünkü milletin yeni anayasaya ihtiyacı vardır. Kamu yararı anlayışıyla ve toplumsal mutabakatla yapılacak olan yeni bir anayasa, milletin huzur ve güvenine vesile olacaktır. Yeni anayasa ile işler iyi gidecek, engeller ortadan kalkacak ve Türkiye kabuğunu patlatacak, ülkenin önü açılacaktır.

Memleket ve milletin menfaati için kendisini feda edercesine gece gündüz çalışan hükümet mensuplarına elbette kuvvet ve güç verecektir, milletin vicdanında da yer almalarına vesile olacaktır.

“SEN-BEN KAVGASI” BİTECEKTİR

Çünkü işler muntazam gidecek “sen-ben kavgası” bitecektir.

Milli, yerli ve sivil ve insanın merkezinde olan, hak ve hürriyetleri genişleten bu anayasa elbette herkesi mutlu edecek ve bu vesile ile Türkiye sevdaları da rahat ve sağlıklı olarak hizmet etme imkânlarını bulacaktır.

Meclis’in iç tüzüğünün değişmesi, siyasi parti kanunlarının değiştirilmesi, seçim kanununun değiştirilmesi gerekli iken hürriyetçi, adil ve vatanseverlik duygu ve ruhla anayasa metni hazırlanması bütün partilerin fikirleri alınarak, görüşleri tespit edilerek uzlaşmacı, sosyal barışı temin eden bir anayasa metninin hazırlanması gerekmektedir.

Ancak CHP ve HDP yine güzel çalışmalara, memleketin, milletin faydasına olan yeni anayasa metnine karşı gelecek ve katkıları olmayacaktır. Çünkü bu grubun saltanatları bitmiştir, eski kötü alışkanlıkları ve millete verdikleri zararlar ortadan kalkmıştır ve kalkmaya devam edecektir. Onlar tarihi sayfalara intikal edeceklerdir.

Yeni anayasa ile Türkiye kalkınan, büyüyen dünyanın en adil, en demokratik ve İslam tandanslı örnek bir devlet olacaktır. Komşu devletlerden, Avrupa devletlerinden daha adil bir yönetim ve idare kurulacaktır.

Bugünkü, 1961 ve 1982 Anayasası yamalı bohçaya benzemektedir. Anayasa mutlaka değiştirilmelidir. Yeni anayasa sivil, milli ve yerli bir ruhla hazırlanmalıdır. Demokratik, halkın ihtiyaçlarına cevap veren, özgürlükçü, hukukun üstünlük prensibini muhtevi herkesi kucaklayan sivil bir anayasa olmalıdır ve merkezinde insan olan ana hak ve hürriyetleri genişleten bir anayasa olmalıdır.

ADALET KOMİSYONU BAŞKANI CÜNEYT YÜKSEL

Milletimiz bu yeni ve milli anayasayı iktidardan beklemektedir. Aziz milletimiz de yeni anayasanın gerekli olduğuna inanarak başta Adalet Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Sayın Profesör Doktor Cüneyt Yüksel olmak üzere bütün anayasa hukukçularından bu konuda büyük hizmetler beklemektedir.

İstanbul 2 No’lu Barosu’ndan yetişen tecrübeli hukukçulardan bu anayasanın çıkmasına vesile olanlar milletin duasını alacak ve milletimizin maddi ve manevi kalkınmasına vesile olacaktır.

Özetle; Türkiye’miz için yeni anayasa şarttır. Acilen hazırlanıp kabul edilmeli ve bir an önce hayata geçirilmelidir.

 

Avukat Mustafa Kuran

Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı

YORUM YAP