DOLAR 32,5242 % 0.19
EURO 34,6136 % 0.06
STERLIN 40,4707 % 0.15
FRANG 35,6406 % 0.21
ALTIN 2.490,68 % 0,17
BITCOIN 2.103.041 0.208

ENES MALIK AZERBAYCAN BAYRAĞINI KALDIRDI

Yayınlanma Tarihi : Google News
ENES MALIK AZERBAYCAN BAYRAĞINI KALDIRDI
0

Azerbaycan aşığı, sevgili kardeşimiz, “TEZADLAR”ın düzenli okuyucusu Dr. Abdulkadir İnaltekin, Azerbaycan dili, edebiyatı ve eğitimi konusunda profesyonel bir uzmandır…

Azerbaycan’a olan sevgisi ve şefkati sınır tanımıyor. Azerbaycan’ı dünyanın hiçbir yerinde unutmuyor, Türk-Azerbaycan kardeşliğinden bahsediyor… Bir süre Berlin’de Humboldt Üniversitesi’nde (HUNBULLD) çalıştı. Azerbaycan edebiyatı ve eğitiminin yanı sıra sosyoloji, tarih ve edebiyatla ilgilenen İnaltekin, Suriyeli çocuklar, göçmenler ve sömürgecilik üzerine araştırmalar yapıyor. Ankara’da doğan Dr. Abdulkadir İNALTEKİN şu anda Berlin’de yaşıyor.

***

Bugün bir güzel haber daha aldık: Dr. Abdulkadir İnaltekin’in oğlu Enes Malik İnaltekin, İstanbul’da düzenlenen AJP TOUR İSTANBUL Uluslararası Turnuvası Karma Güreş Yarışması’nda birinci oldu ve altın madalya kazandı. En ilginç ve gurur verici olan ise Enes Malik İnaltekin’in ödül töreninde Zafer Meydanı’na Azerbaycan bayrağını dikmesi…

UFC turnuvasında yeteneğiyle dünyanın en iyi dövüşçüleri listesinde 8. sırada yer alan Altın Kupa’nın sahibi Habib Nurmahammadov’un haleflerinden Enes Malik İnaltekin’in de olduğunu da belirtelim.

Abdülkadir Bey ve oğlu Enes Malik İnaltekin’i bu büyük zaferden dolayı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz! Umarım yakında Şuşa’da kendi elleriyle o bayrağı yükseltir… Şuşa Azerbaycan’dır, Karabağ Azerbaycan’dır! Yaşasın Türk-Azerbaycan kardeşliği ve birliği!

A. Memmedli

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YORUM YAP