reklam
hava 21° Orta
DOLAR 32,3862 % % 0.19
EURO 35,1055 % % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % % 0,25
BITCOIN 2.288.933 % 0.077
SON DAKİKA
Google News

Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı düzenlendi

Son Güncelleme :

10 Mart 2022 - 18:47

Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı düzenlendi
 
Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı, Türkiye’nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu marjında Antalya’da düzenlendi.
 

ANTALYA (AA) – Antalya’daki Regnum Carya Otel’de saat 11.25’te başlayan toplantı, 12.50’de sona erdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Barışa ihtiyacın en fazla olduğu bu zamanda, Antalya Diplomasi Forumu marjında Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarım Lavrov ve Kuleba’yla üçlü formatta görüştük. Temennimiz bölgemizde barışın yeniden tesis edilmesi.” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu mesajında Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin işletilmesi için çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.

ABD ile NATO’dan güvenlik garantileri alamadığını gerekçe gösteren Rusya, Ukrayna’nın ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve “soykırım suçu işlediğini” iddia etmiş, ardından 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına kapsamlı askeri saldırılar başlatmıştı.

Devam eden saldırılar nedeniyle yaklaşık 2 milyon vatandaşın komşu ülkelere göç ettiği Ukrayna’da sivillerin kaçışı sürüyor.

Rusya-Ukrayna savaşının durdurulması amacıyla taraflar Belarus’ta 3 tur müzakere yapmış ancak anlaşmazlıklar devam etmişti.

Son görüşmede sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes kararı alınmıştı.

Türkiye, gerek savaşın öncesinde gerek saldırıların başlamasının ardından taraflar arasında diyalog yoluyla çözüme varılması için arabuluculuk önerilerinde bulunmuştu.

Bu girişimler kapsamında iki ülke, dışişleri bakanlarının Türkiye’nin arabuluculuğunda Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelmesini kabul etmişti.

 

 
Muhabir Ali İhsan Çam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İlk Havadis located at Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset , Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset, Haber, Spor, Politika, Gündem , Siyaset . Reviewed by 70 customers rated: 1 / 5