DOLAR 32,5242 % 0.19
EURO 34,6136 % 0.06
STERLIN 40,4707 % 0.15
FRANG 35,6406 % 0.21
ALTIN 2.490,68 % 0,17
BITCOIN 2.103.041 0.208

Şanlıurfalılar Antalya’da federasyon kuruyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şanlıurfalılar Antalya’da federasyon kuruyor
0

SENA AKTÜRK / ANTALYA

Antalya Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Uymaz, “Sesimizin daha gür çıkması için Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu’nu kuracağız” dedi.

Mehmet Uymaz, federasyon çalışmasıyla ilgili www.ilkhavadis.com’a yaptığı açıklamada, bir süre önce Antalya Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduklarını hatırlattı. Kısa sürede derneklerine yoğun ilgi olduğunu ve ziyaret, düğün, taziye gibi çeşitli etkinliklerle sık sık bir araya geldiklerini belirten Başkan Uymaz, şunları söyledi:

Antalya’da yıllar önce birkaç büyüğümüz tarafından kurulan şehrimize ait dernek, faaliyetlerine daha sonra ara verilmişti. Şanlıurfalıların yoğun bir şekilde yaşadığı Antalya’da memleketimiz adına yeni bir STK kurmamız şart olmuştu. Gönüllü, elini taşın altına koyan hemşehrilerimizle görüşüp, istişare ettik ve Antalya Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizi hayata geçirdik.

Umduğumuzdan daha fazla bir ilgiyle karşılaştık. Sağ olsunlar, hemşehrilerimiz bizleri yalnız bırakmadılar ve gittiğimiz her yerde yanımızda oldular.  

Aldığımız bu moral ve motivasyonla biz de sadece Antalya merkezle yetinmedik, 14 ilçemize temsilcilik verdik, 15’inci ilçe temsilciliği için ise görüşmelerimiz sürüyor.

Çok güçlü isimlerden oluşturduğumuz bu temsilciliklerimizi önce şubeye dönüştüreceğiz ve sonra da Antalya Şanlıurfa Federasyonu çatısı altında bir araya getireceğiz.

TBMM YOLUNDA REFERANS OLABİLECEK KAPASİTEDEYİZ

Federasyon kurulmasıyla birlikte Şanlıurfalıların Antalya’da sesinin daha gür çıkacağını ve birlikte daha güçlü hareket edileceğini vurgulayan Başkan Mehmet Uymaz, şöyle devam etti:

Biz tabela derneği değiliz, güçlüyüz ve istediğimiz anda istediğimiz yere binlerce hemşehrimizi toplayabilecek konuma gelmiş bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Dolayısıyla bu güçle yoksulumuza yardım, işsizimize istihdam, siyasete girmek isteyen hemşehrilerimize gerek yerelde gerekse TBMM yolunda referans olabilecek kapasitedeyiz. Antalya ve ilçelerindeki hemşehrilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki, birliğimiz, dirliğimiz, dayanışmamız daim olsun.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YORUM YAP