DOLAR 32,5864 % 0.03
EURO 34,9378 % 0.1
STERLIN 40,6372 % 0.17
FRANG 35,7529 % 0.07
ALTIN 2.429,11 % -0,04
BITCOIN 66.726,86 -0.402

ON BİR AYIN SULTANI

Yayınlanma Tarihi : Google News
ON BİR AYIN SULTANI
0

Kamile Özdemir yazdı…

Değerli okuyucularım,

Yeni bir Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde Canab-ı Allah’tan tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyoruz. Oruç deyince, aklımıza ilk gelen beli bir vakitten belli bir vakitte kadar yiyip, içmekten ve nefsimizi şeytanın şerrinden korumak ve alıkoymaktır.

“Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilerine yazıldığı gibi size de farz kılındı. Gerek ki korunursunuz.” ( Bakara- 183)

Recep, Şaban derken geldi çatı kapıya Ramazan’ı Şerif. Ramazan ayı mübarek bir aydır. Bu ayda yapılan teravih namazı,inen Kur’an’ı Kerim hatimleri ve verilen filtreler bu aya mahsusdur. Fakirin halinde anlamak, aç kalanların nasıl bir hayat cerebesini çektiğini görmek için bir sınavdır oruç.

“Farz kılınan oruç sayılı günlerdedir. İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diğer günlerde, tutamadığı günler sayısınca tutar. Ona ( oruca) pek zor dayanacaklar (oruç tutamayacaklar) üzerin de bir yoksulu doyuracak kadar fidye gerekir. Her kim de hayrına fidyeyi artırırsa bu hakkında daha hayırlıdır.” (Bakara-184)

Bu ayda Kur’an’ı Kerim inmiştir. İnen Kur’an’ı Kerim sanki sadece bu ayda okunurmuş gibi görünse de Kur’an’ı Kerim’i yılın 365 gününde yad etmek ve açıp okumak gerekir. İslam’ın kitabı olan Kur’an’ı Kerim eğitici ve öğretici bir ilim kapısıdır. Onu okuyup günlük hayat yaşantımıza katmalıyız.

“O Ramazan ayı ki, insanları ( hak yolu) için hakkı batıldan ayıran, hidayet rehberi açık deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu ayda şuhudda ( yani hazarda) ise, onda oruç tutsun. Kim de hasta yahut seferde ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık irade buyuruyor, zorluk irade buyurmuyor. Sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı tekbir etmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz.” (185)

Bu ayda yapılan tüm ibadetlerin Allah’u Teâlâ’nın katında bütün kullarına sevap olarak yazılacaktır. Ramazan’ı Şerif’in bolluğu, bereketi sofralara taşınacaktır. Bu Ayda Allah-u Teâlâ’ ya yakın olmak ve onun rızasını almak için tüm Müslüman alemi için bir fırsattır.

“Ve şayet kullarım benden sana sorarlarsa muhakkak ki ben çok yakınımdır. Bana dua edince duacının duasına icabet ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki rüşdlerine erebilsinler.” (Bakara- 186)

Oruçta aile değerlerinize sahip çıkınız. Eşinizle aranızdaki sevgi, saygıya önem veriniz. Herşeyin helalinden olması için gayret ediniz.

“Oruç günlerinin gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız size helal buyruldu. Onlar sizin için bir elbise, sizde onlar için bir elbise durumundasınız. Allah nefsinize güvenemeyeceğinizi bildiği için müracaatınızı ( tevbenizi) kabul buyurdu ve sizi bağışladı. Şimdi onlarla ilişkide bulunun ve Allah’ın sizler için yazdığını isteyin. Ve fecrin beyaz ipliği siyah iplikten sizce seçilinceye kadar yiyin, için sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla beraber siz mescitlerde itikat halinde iken onlarla ilişkide bulunmayın. Bunlar Allah’ın hudududur, sakın onlara yaklaşmayın. Allah böylece, sakınıp korunsunlar diye insanlara ayetlerini iyice açıklıyor.” ( Bakara-187)

Ramazan ayı, Müslüman kardeşlerin birbirlerini sevip saydığı bir aydır. Bu ayda Allah-u Teâlâ’nın kullarına, insanlığı öğrettiği bir aydır. Tüm İslam alemine hayırlı olsun. Oruç, sağlıktır, rahatlıktır ve huzurdur. Herkesin yuvasında huzur, sağlık ve rahatlık olsun inşallah. On bir ayın sultanı Ramazan’ı Şerif hoş geldin.

Allah’a emanet olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YORUM YAP